8 mar 2010

"BCN en marxa" amb l'Ajuntament i ICONO

Barcelona està actualment immersa en diverses obres de gran envergadura que transformaran la ciutat actual per fer la ciutat del futur. Les obres de l’estació intermodal de la Sagrera, que serà l’edifici més gran de Barcelona, no només serviràn per tenir un important nus de comunicacions que facilitarà el trànsit de transport públic i la comunicació amb l’àrea metropolitana, amb Catalunya, Espanya i Europa. La Sagrera serà també responsable d’una transformació urbana a gran escala de tot l’entorn, la més important que té lloc a la nostra ciutat des dels Jocs del 92.

Però Barcelona també es transforma, dia a dia, en cada un dels seus districtes i barris. Són nombroses le intervencions que s’han fet i es fan, o que s’han projectat, per millorar els serveis i equipaments col•lectius, l’entorn urbà i la vialitat, per crear noves àres d’habitatge, per resoldre dèficits en el terreny de les infraestructures; per fer, en suma, una ciutat més humana, més còmoda, més integrada i més moderna.

L'Ajuntament de Barcelona ha portat a terme la iniciativa "BCN en marxa", deu itineraris en autocar i amb guia pels deu districtes de la ciutat, que permetran conèixer de primera mà les principals obres que s'han realitzat i que s'estan realitzant al nostre voltant. ICONO serveis culturals col·labora en aquesta iniciativa aportant el servei de guies que acompanyen aquestes rutes.
Les visiten van començar aquest dissabte 6 de març i tenen com a punt comú la Sagrera, on s'explica el projecte de l'Alta Velocitat i es visita una exposició. Si us hi voleu apuntar per a properes setmanes, ho podeu fer a través del 010. Les rutes tenen una durada de 3 hores i són gratuïtes. Es portaran a terme tots els dissabtes fins al març de 2011, excepte durant el mes d'agost.

La majoria de veïns i veïnes que ja han estrenat el programa el apssat cap de setmana han destacat el fet de poder visitar obres de llocs "emblemàtics" de la ciutat, com són les actuacions al Mercat del Born (Ciutat Vella), el Pla d'equipaments del Canòdrom (Sant Andreu), la remodelació de l'avinguda de Roma (Eixample) o la nova plaça de les Glòries (Sant Martí).

També es podran conèixer els treballs a la central de recollida pneumàtica de Lesseps (Gràcia), la reforma de la ronda del Guinardó (Horta-Guinardó), el Portal del Coneixement-Campus Diagonal (Les Corts), la Biblioteca Zona Nord (Nou Barris), la cobertura del corredor ferroviari de Sants (Sants-Montjuïc) o les estacions de Mandri i Sarrià de l'L9 (Sarrià - Sant Gervasi).

Aquest itinerari respon a la voluntat del l’Ajuntament de donar a conèixer sobre el terreny, a tots els ciutadans interessats, què es fa ara mateix en la ciutat. Començant pel seu entorn inmmediat, el barri i el districte, i acabant en la gran intervenció de la Sagrera.

Benvinguts i benvingudes, doncs, i gràcies per acompanyar-nos en aquesta ruta per la Barcelona de les grans transformacions del present, que és també la Barcelona del futur.

No hay comentarios: