21 ene 2010

ICONO i els seus guies implicats en l'accessibilitat per a tot tipus de persones


El passat dimarts 19 de gener, una de les nostres guies estrelles, Cristina Belenguer i gràcies a la col•laboració d’ICONO, ha ofert una visita guiada a Àgils Comunicació, una empresa que es dedica a l’accessibilitat per a persones amb discapacitat sensorial.

Àgils Comunicació ofereix serveis tals com la creació de videoguies per a persones sordes, audiodescripció per a persones cegues, braille, senyalètica, subtitulació en directe, etc... El seu objectiu principal és eliminar les barreres existents a l’hora d’accedir a qualsevol tipus d’informació, com són l’adaptació de pàgines web, museus i sales d’exposicions, obres de teatre, assessorament a entitats públiques o empreses privades per fer-les accessibles, interpretacions de rutes/visites turístiques tant de forma física com de forma virtual mitjançant les TIC (Tecnologia de la Informació i la Comunicació).

Entre d’altres serveis ofereixen interpretació en llengua de signes i subtitulació per persones sordes, audiodescripció per a persones cegues, i guia-interpretació per a persones sordcegues.

La visita va tenir una durada de 1h i 30 minuts pel barri Gòtic de Barcelona. Els estudiants de 2n curs del mòdul professional van poder fer pràctiques de llengua de signes, interpretant el discurs sobre la ruta que Cristina donava. Durant aquests dies, els estudiants estan fent pràctiques a museus i altres institucions.


L’experiència dels professionals d’ÀGILS Comunicació en l’àmbit de les discapacitats sensorials permet realitzar serveis integrals relacionats amb l’accessibilitat de la informació i la comunicació.

No hay comentarios: