18 ene 2010

Ha començat la segona fase de l’Any Cerdà


Les grans exposicions, el projecte educatiu, l’arxiu Cerdà i el navegador de la web, els protagonistes d’aquesta segona fase.

La posada en marxa la passada tardor d’un conjunt de noves eines i plataformes educatives, així com les inauguracions de l’exposició “Cerdà i la Barcelona del futur. Realitat vs. Projecte” al CCCB el passat 20 d’octubre i de l’exposició “L’Eixample Cerdà. 150 anys de modernitat” a les Drassanes el passat 24 de novembre, donen un nou impuls a l’Any Cerdà. Aquesta segona fase culminarà, ja entrat el 2010, amb l’exposició “Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli 1853-1897” del Museu d’Història de Barcelona i el Congrés Internacional d’urbanisme organitzat pel CCCB, el mes de juny.

Ara és el moment dels continguts. Entre les noves propostes de la segona fase de l'Any Cerdà destaca la creació d'un mapa del coneixement col•lectiu de Barcelona, on escolars, experts i ciutadans en general sumaran els seus coneixements sobre la ciutat i els deixaran enregistrats per sempre a la cartografia metropolitana.

• Aquí teniu tres vídeos per tal que conegueu el funcionament dels tres grans projectes que s’han posat en marxa en aquesta segona fase: l’Arxiu Cerdà, el Navegador i el Projecte Educatiu.

http://www.anycerda.org/web/arxiu-cerda

http://www.anycerda.org/navegador/

http://www.anycerda.org/web/arxiu-cerda/fitxa/des-de-l-educacio/306


• D’altra banda, aquí teniu els links directes a aquests projectes perquè els pugueu conèixer de primera mà navegant per la web.

http://www.anycerda.org/navegador

http://www.anycerda.org/web/arxiu-cerda

• A aquest link trobareu les entrevistes a experts que s’han recollit durant aquests mesos.

http://www.anycerda.org/web/any-cerda/dialegs

Per últim, no us oblideu que segueixen vigents els itineraris urbans en bicicleta
"Tour Cerdà: espais verds als límits de l'Eixample" i "Tour Cerdà: un viatge per les illes de Barcelona" que gestiona ICONO i el seus monitors.

No hay comentarios: