28 may 2010

7a Festa del Comerç amb Fira Modernista, del 28 al 30 de maig


L’Ajuntament de Barcelona i Cor Eixample organitzen la Fira Modernista de Barcelona i Festa del Comerç al Carrer per celebrar la Festa Major de la Dreta de l’Eixample.

Des d'avui i fins el 30 de maig, el carrer Girona, des d’Aragó a la Diagonal, acolliran un any més la sisena Fira Modernista, el Mercat Modernista i el Comerç al Carrer per celebrar les festes de la Primavera del barri de la Dreta de l’Eixample.

Una vegada més, els referents actius del barri, comerciants i entitats, han sumat esforços i prendran la trama de l’Eixample de Cerdà com a escenari d’un ampli ventall d’activitats, tot apropant-nos al modernisme en un ambient associatiu, comercial, lúdic i cultural.

El punt principal de la festa serà, principalment, el carrer de Girona -entre l’avinguda Diagonal i el carrer d´Aragó-, amb activitats per joves, grans i també pels més petits. Entre d´altres, el visitant es trobarà amb jocs infantils, espectacles, tallers, una gran carpa amb cotxes d’època, exposicions, una conferència, cinema mut, titelles, un trenet tripulat, ambientació i moltes sorpreses.

La Fira Modernista de Barcelona comptarà amb la presència de municipis i entitats membres de l’associació Ruta Europea del Modernisme que agrupa un més d’un centenar de ciutats i entitats amb patrimoni modernista. També hi haurà un estand amb informació i venda de productes relacionats amb la Ruta del Modernisme de Barcelona que promou l’Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida.

Activitats a destacar:

Divendres 28:
-A les 19:00, conferència Mobiliari i decoració a l’època del Modernisme a càrrec de Teresa M. Sala, professora d’història de l’art de la UB. -A les 21:30, cinematògraf a la fresca, amb una selecció del millor cinema mut de l’època, amb autèntica ambientació musical de piano.

Dissabte 29:

-De 10 a 14h i de 16h a 20h, trenet modernista “a vapor” per a nens, sortida al carrer Bruc cantonada Diagonal i arribada a l’entrada de la Fira al carrer Girona.

Diumenge 30:

-Itinerari guiat gratuït La dreta de l’Eixample, de Cerdà a Gaudí, que recorrerà les façanes dels edificis modernistes del barri.

Sorteig del viatge a la ciutat modernista de Melilla entre tots els participants que al llarg del cap de setmana s’han fotografiat a la gran carpa vestits d’època. Així es vol animar a la gent a que es disfressi de “modernista” per donar un valor afegit a l’ambient de la Fira. A tots aquells que la visitin disfressats els faran una foto professional gratuïta i participaran en el sorteig del viatge per a dues persones per visitar la tercera ciutat de l’estat espanyol amb més edificis modernistes.

Activitats a destacar al llarg de tots tres dies:

Dissabte i diumenge, l’espectacle de titelles Domènech vs Cerdà un original espectacle per a petits i grans en què Ildefons Cerdà i Domènech i Muntaner viatgen junts en una nau de ficció que té la forma d’una xemeneia de La Pedrera.

Exposició de cotxes d’època a la gran carpa de Girona-Diagonal, entre els quals: “la Genoveva”, el primer cotxe de bombers a motor de Barcelona, i un autocar Hispano Suiza que l’empresa Sagalés va posar en servei el 1909 per transport de persones entre Barcelona i rodalies, a més de diversos automòbils i motos dels anys 1910-1920.

A la gran carpa, projecció en “bucle” continu del documental Modernisme i Societat, que explica la societat europea de finals del XIX i principis del XX, amb imatges inèdites de l’època d’arreu del continent, produït l’Institut del Paisatge Urbà de Barcelona conjuntament altres 16 municipis europeus membres de la Xarxa Réseau Art Noveau .


Estands de difusió del patrimoni modernista de Barcelona:

Ruta del Modernisme de Barcelona

Museu del Modernisme Català

Casa Àsia – Palau del Baró de Quadras

Golondrines del Port

Turisme de Barcelona

Proeixample

No hay comentarios: