14 jun 2010

Repressió i resistència. Restes d’una dictadura als carrers i a la memòria


La mostra, organitzada pel Memorial Democràtic amb la col·laboració d'Arqueologia del Punt de Vista, proposa un itinerari pel centre de Barcelona seguint les petjades de la repressió i la resistència a la dictadura.

Les fotografies d'aquesta exposició estan ubicades als mateixos indrets on van tenir lloc els fets que retraten, i han estat agrupades per zones, per tal d'establir un diàleg entre elles.

La mostra s'inaugura en el marc del II Col·loqui Internacional Memorial Democràtic, que se celebrà a Barcelona els dies 9, 10 i 11 de juny sota el nom La repressió franquista i la revisió jurídica de les dictadures.

Les dotze fotografies que conformen aquesta instal·lació van acompanyades de textos que les contextualitzen i provenen dels arxius de les agències Corbis/Cordon Press i Efe, Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arxiu Pérez Molinos (UPIFC), Arxiu Ricard Terré, Biblioteca del Pavelló de la República (UB), Manel Armengol/VEGAP i Paco Elvira.

També s'hi podran fer visites guiades cada dissabte. La primera d'elles va tenir lloc el passat 12 de juny, a les 11 h. Per gaudir-ne, cal insciure's prèviament per correu electrònic (recepcionmemorial@gencat.cat) o per telèfon (935 516 300).


Quan?
Inauguració: dijous, 10 de juny, a les 11.30 h
Durada: fins al 18 de setembre

On?
Itinerari pel centre de Barcelona: Jardinets de Gràcia, Passeig de Gràcia, Plaça Universitat, Plaça de Catalunya, Plaça de Pi i Sunyer i Avinguda de la Catedral.

No hay comentarios: