3 jun. 2010

La mostra itinerant “Construccions líriques. Man Ray / Leandre Cristòfol. L’objecte i l’esperit dadà” s’inaugura a Mollet


Demà, divendres 4 de juny, a les 20 hores, s’inaugura al Museu Abelló aquesta exposició en què s’exploren les afinitats creatives entre Ray i Cristòfol.

Organitzada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de la Direcció General de Cooperació Cultural, i comissariada per Pilar Parcerisas, l’exposició “Construccions líriques. Man Ray / Leandre Cristòfol. L’objecte i l’esperit dadà” presenta un diàleg visual entre 29 fotografies d’artefactes de l’artista nord-americà Man Ray i 18 escultures fruit d’assemblatges del lleidatà Leandre Cristòfol.


Ray i Cristòfol eren dos creadors que rebutjaven l’escultura tradicional i que apostaven per crear “construccions líriques”, objectes poètics innominats on es reconeixien la rebel•lió i l’esperit experimental.

Les fotografies de Man Ray que es poden veure en aquesta exposició formen part de la col•lecció Goldberg / D’Afflitto de Nova York, mentre que les escultures de Cristòfol provenen del fons del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, que ha produït l’exposició conjuntament amb la Sociedad Estatal de Commemoraciones Culturales (SECC). La mostra es complementa amb una proposta educativa adreçada tant al públic adult i familiar com a l’escolar.

La itinerància de “Construccions líriques. Man Ray / Leandre Cristòfol. L’objecte i l’esperit dadà” s’emmarca en el programa Cultura en Gira, impulsat per la Subdirecció General de Difusió Artística per a fer més accessibles el teatre, la música, la dansa, el circ i les arts visuals a la ciutadania. En concret, en aquest darrer àmbit, el programa pretén reforçar l’activitat cultural dels municipis, fer més accessible l’art contemporani posant un èmfasi especial en la difusió del patrimoni contemporani públic de museus i col•leccions i augmentar l’interès ciutadà per aquest art.

El recorregut de l’exposició
Aquesta és la setena exposició que forma part del programa Cultura en Gira, que, pilotat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, compta amb la cooperació dels ajuntaments que programen les exposicions en els centres d’art i sales d’exposicions municipals.

Abans d’arribar a Tortosa, la mostra s’ha pogut veure a L’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Figueres. Després de la seva estada a la Sala Antoni Garcia, on es va poder veure fins el passat 30 de maig, l’exposició es podrà visitar a Mollet del Vallès, Terrassa i Manresa, on tancarà les seves portes el gener de 2011.

No hay comentarios: