3 dic 2010

MHC i ICONO presenten la ruta 'Barcelona 1714. Escenaris de la Guerra de Successió' en català

El Museu d’Història de Catalunya juntament amb ICONO serveis culturals proposen una passejada pels escenaris cabdals de la Guerra de Successió a Barcelona, el conflicte que suposà l’abolició de les constitucions i de les institucions de govern pròpies del Principat, a més de comportar grans canvis en la fisonomia de la ciutat.

Al llarg del recorregut es visitaran els indrets on es produí el setge, que es prolongà durant catorze mesos i culminà l’11 de setembre de 1714 amb l’assalt de les tropes borbòniques comandades per Felip V. Urbanísticament, la repressió sobre la ciutat de Barcelona es materialitzà en la construcció de la ciutadella militar l’any 1715, que provocà l’enderrocament de gran part del barri de la Ribera i la conseqüent expulsió dels seus habitants.


Dies 6, 8 i 11 de desembre

Hora d’inici: 11.30 h

Durada de l’activitat: 2 hores

Punt d’inici: Museu d’Història de Catalunya

Punt final: Parc de la Ciutadella

Preu:

* Públic general: 9€

* Entrada reduïda: 8€ (pensionistes; nois i noies de 7 a 18 anys; titulars del carnet d’estudiant; titulars del carnet jove; grups de 20 persones o més; famílies monoparentals)

* Majors de 65 anys, membres de l’ICOM, famílies nombroses, personal docent, discapacitats, aturats i Amics del Museu: 5€
* Gratuït per a nens fins a 6 anys

L’itinerari inclou una entrada per visitar el museu.

Més informació: 93 225 42 44.

No hay comentarios: