13 sept 2010

Noves activitats a l'Espai Memorial Democràtic de Barcelona


Com ja sabeu, ICONO serveis culturals col·labora amb l'Espai Memorial Democràtic de Barcelona portant a terme la gestió de les visites guiades, i d'altres activitats com ara el servei d'informació i recepció. A continuació, us informem de les últimes novetats d'aquesta institució, no us ho perdeu!
Per Catalunya!

"Per Catalunya!" van ser les últimes paraules de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya entre 1934 i el 1940, afusellat al fossar de Santa Eulàlia (Montjuïc) després d'un consell de guerra sumaríssim, el 15 d'octubre de 1940.

Setanta anys després, l'Estat espanyol encara no ha declarat formalment la il·legalitat d'aquella sentència ni la de moltes altres persones condemnades i executades en circumstàncies semblants. Per això, un dels eixos de l'activitat del
Memorial Democràtic el 2010 és la memòria de la repressió, com podreu anar vengent en la programació de l'Espai Memorial Democràtic de Barcelona.

En motiu del cicle
'Memòria Democràtica al Penedès: de la Segona República a la Transició' us convidem a:


'L’última defensa de Barcelona i els Itineraris de la Memòria Democràtica al Penedès', conferència a càrrec de Ramon Arnabat i Jordi Farré.
Quan? Dimecres, 15 de setembre, a les 19h.
A on? Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69. Barcelona)
L’historiador, director del projecte Tots els noms i president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, i l’arqueòleg i conservador del VINSEUM, Jordi Farré, parlaran de l’avanç del front al Penedès durant la Guerra Civil i de la resistència de l’exèrcit republicà a les muntanyes d’Ordal, un indret que avui s’està convertint en un espai de memòria democràtica.


'Cançons d’ahir per a la memòria d’avui', concert a càrrec de Cesk Freixas acompanyat de l’actriu Sílvia Montells.
Quan? Dijous, 16 de setembre, a les 19h.
A on? Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69. Barcelona)
El cantautor penedesenc presentarà cançons del seu repertori i del seu últim treball combinades amb clàssics de la Nova Cançó, així com alguns textos i poemes de Maria Mercè Marçal i Joan Brossa entre d’altres, recitats per l’actriu Sílvia Montells. Un espectacle que vincula les cançons més reivindicatives d’aquest jove cantautor amb peces de la Nova Cançó.

Totes les activitats són gratuïtes.
Esperem la vostra participació!

No hay comentarios: