16 dic 2011

NADAL: activitats gratuïtes per a tota la família


La Font Màgica de Montjuïc es vol sumar a la celebració del Nadal a Barcelona.

Al mateix moment que gaudireu de l’espectacle d’aigua i llum sentireu la música d’una selecció de nadales clàssiques i actuals, com ara El desembre congelat, A Betlem me’n vull anar, Fum, fum,fum o El Nadal més tropical, entre d’altres, interpretades per músics i grups coneguts i actuals, com ara Santi Arisa, Pau Riba, La Locomotora Negra, els Manel, Josep Puntí & Joan Miquel Oliver i els Gossos.

Quan: 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24 i 25 de desembre i 1 de generHoraris: De 19.00 a 21.00h. Sessions: 19.00 h, 19.30 h, 20.00 h, 20.30 h




Un pessebre romànic

La clàssica instal·lació nadalenca ret homenatge a la cultura i la tradició de l’art català
El costum de representar el naixement de Jesús amb figures durant el temps nadalenc és una tradició molt arrelada a Catalunya. Fidel a aquesta tradició, cada any la plaça de Sant Jaume és l'escenari d'un pessebre de Nadal que és tot un esdeveniment a Barcelona.
Enguany, la cultura i la tradició de l’art català, especialment de l’art romànic, són la principal font d’inspiració. No és estrany, si pensem que el MNAC compta amb una de les millors col·leccions d’art romànic de tot Europa.

El pessebre d’enguany reprodueix part d’una capella romànica en ruïnes, amb el seu claustre, en un paisatge molt mediterrani. Hi trobareu escenes clàssiques com ara l’anunciació als pastors, els pescadors en el seu àmbit marítim, els Reis Mags i el naixement.

Aneu-lo a veure, que us sorprendrà.

Quan: de dilluns a diumenge. De 10-20.30 h. Entrada gratuïta


FIRA DE SANTA LLÚCIA

La fira més famosa del Nadal barceloní i la més antiga que gira entorn del món del pessebre i de les tradicions nadalenques, compleix, enguany, el 225è aniversari. Com sempre, hi trobareu totes les paradetes, que en sumen més de 270, dedicades al verd, les figuretes, l’artesania...

Quan: de dilluns a dissabtes, de 10.30-20.30 h. Diumenges, de 10.30-20.30 h.

No hay comentarios: