29 mar. 2012

Catalunya 1400. El gòtic internacional

Exposició al MNAC


Ens traslladem a una de les etapes més creatives de l’art a Catalunya. Al llarg del segle XIV es produeix un diàleg apassionant entre els dos pols de la modernitat artística, és a dir, d’una banda, França i els antics Països Baixos, 
i de l’altra, Itàlia. El nou estil resultant, el gòtic internacional, és un art marcat pels contrastos: estilització i naturalisme, elegància i expressivitat, luxe material i destresa tècnica. Catalunya adopta decididament aquest nou codi estètic i esdevé un dels centres més actius amb artistes de primer nivell com ara Lluís Borrassà, Rafael Destorrents, Pere Joan o Bernat Martorell. 

El MNAC ha aconseguit reunir un esplèndid conjunt d’obres mestres d’aquest període fructífer, entre les quals destaquen les taules del Retaule de sant Jordi de Bernat Martorell conservades al Louvre, que es podran admirar per primer cop a Catalunya més d’un segle després de la seva exportació, i també una valuosa selecció de manuscrits amb miniatures, unes peces que rarament són a l’abast del públic. Entre aquestes, es mostrarà el cèlebre Missal de santa Eulàlia de la catedral de Barcelona, il·lustrat per Destorrents. 

Us convidem a submergir-vos en un dels moments més intensament originals de l’art gòtic i, sobretot, a no perdre detall d’unes obres de cromatisme exaltat, plenes d’expressivitat i de fantasia. 


Data: 29 de Març de 2012 - 15 de Juliol de 2012
Preu: 6 €
Per saber-ne més: http://historiesdelgotic.mnac.cat

No hay comentarios: