7 sept. 2008

Icono estrena la ruta "La Barcelona més flamenca: un passeig pel Barri Xino"


Dijous 4 de setembre Icono Serveis Culturals ha estrenat nova ruta, "La Barcelona més flamenca: un passeig pel barri xino" descobreix els origens del flamenc a la ciutat de Barcelona a la vegada que passeja pel Barri Xino.


La visita comença al Carrer Marquès de Barberà, 6, a l’escola Flamenco Barcelona amb la projecció d’un documental que explica l'evolució del flamenc a Barcelona. La ruta continua pel triangle format dels carrers: la Rambla, Nou de la Rambla i Avinguda del Paral.lel. Segueix per carrers com les Rambles de Barcelona, Arc del teatre, carrer de l’Om (on va viure la faraona, tieta de Carmen Amaya i bailaora), i més enllà del triangle per trobar-nos amb el carrer de la Cera, on va viure Peret, el que després del Pescaílla, va fer famosa a nivell internacional la Rumba Catalana. També passa per davant del Bagdad, local de fama reconeguda i que havia estat Venta del Toro, un dels locals per excel·lència on es sentia el flamenc. El recorregut acaba amb l'espectacle de flamenc a "Los Tarantos".

L’objectiu de la ruta i, coincidint amb les festes de la Mercè, dedicades a la interculturalitat i amb cartell dissenyat per Peret, és mostrar com el Barri Xino no ha canviat pel que fa a l'esséncia de la Barcelona més amagada i, d’alguna manera, la prohibida. Reivindiquem la música del barri, i sobretot dels gitanos del Somorrostro i Can Tunis, que van fer del flamenc la banda sonora d’aquesta part baixa de la ciutat.

www.iconoserveis.com / info@iconoserveis.com / 93 321 25 01

Properes rutes:

18 de setembre (castellá)
3 octubre (castellà)
17 octubre (català)
14 de novembre (castellà)

a les 19.30 hores. Inici: Marquès de Barberà, 6. Metro: L3 Liceu.

Preu: 17 euros (inclou projecció documental + recorregut i visita guiada + espectacle final als Tarantos